Biografie Marc Doomen
________________________________________________________________________________________


Ik ben op 7 augustus 1972 geboren te Heerlen en woon tegenwoordig samen met mijn vrouw Judith in Sittard. Mijn muzikale loopbaan begon op 6-jarige leeftijd in de drumband van de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth en was 9 jaar toen ik mijn eerste trompetlessen kreeg van Harrie Kusters en later op de muziekschool van Geleen van Jan van Hulten. Dit instrument bespeelde ik totdat ik op mijn 19e besloot om hoorn te gaan spelen. Na eerst de HACO (HAVO + voorbereidende klas conservatorium) gevolgd te hebben aan het Jeanne D'arc college te Maastricht, vervolgde ik mijn muziekstudie aan het conservatorium van Maastricht. Hier studeerde ik Hoorn bij Erich Penzel, Wil Sanders, Willy Bessems en Hub Crutz. Tevens volgde ik in die periode de opleiding tot HaFaBra dirigent bij Sef Pijpers en Pierre Kuipers.

Ik zat in mijn tweede jaar op het conservatorium toen ik op een maandagochtend om 8.00u wakker werd gebeld door André Rieu. Ik moet eerlijk bekennen dat ik (het was toen september 1994) toen nog nooit van hem gehoord had!
Hij stelde mij de vraag of ik zin had om een keer voor te komen spelen want hij zocht nog een hoornist voor zijn orkest. Het moest wel diezelfde maandagochtend plaats vinden anders had hij geen tijd. Ik had zoiets van, natuurlijk wil ik dat, want ik speelde pas 2 jaar hoorn en wilde zo veel mogelijk spelen. Ik me dus snel aangekleed en de trein naar Maastricht genomen. Bij Rieu thuis aangekomen, ik had nog geen tijd gehad zenuwachtig te worden want zo snel ging het allemaal, werd mij gevraagd om iets voor te spelen.

Marc bij Rieu
Ik heb toen het 4e hoornconcert van Mozart gespeeld en samen met Rieu een aantal solopassages uit zijn programma gespeeld. Ik kon meteen de dag erna beginnen en uiteindelijk ben ik 10 jaar hoornist geweest in zijn Johann Strauss orkest en heb ik in vele beroemde concertzalen over de hele wereld mogen optreden. Zo speelde ik o.a. in de volgende zalen en/of steden: Het concertgebouw in Amsterdam, het Gewandhaus in Leipzig, de Musikverein in Wenen, Radio music City Hall in New York, Boston Symphonic hall in Boston, JFK centre in Washington, Tokyo, Osaka, Madrid, Barcelona, Parijs, Munchen, Berlijn, Los Angeles, Miami, Rome, Zurich, Vancouver, Kopenhagen, Stockholm, Mexico, Chicago, Toronto. Teveel om op te noemen eigenlijk...............
Daarnaast heb ik 10 tallen cd's opgenomen en honderden televisie opnames gemaakt. Al met al een geweldige periode om op terug te kijken, iIk had het nooit willen missen!
 

Als remplaçant heb ik daarnaast onder andere gespeeld bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Limburgs Symfonie Orkest, De Nederlandse Opera, Il Novecento (orkest van de Night of the Proms), het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht "Bereden Wapens" en tal van HaFaBra orkesten in binnen- en buitenland.
Het dirigeren moest ik tijdens mijn Rieu periode op een laag pitje zetten wegens tijdgebrek, maar sinds ik gestopt ben bij Rieu ben ik bij Alex Schillings HaFaBra directie gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Dit als vervolg op mijn eerdere conservatorium studie in Maastricht.

cd opname met de FKKL de bereden wapens
Marc dirigeert Brass Band Limburg

Op 28 juni 2008 slaagde ik Cum Laude voor mijn HaFaBra directie diploma Bachelor of Music (hier lees je meer over mijn scriptie). Het praktijkgedeelte van mijn examen deed ik in het Asta theater te Beek samen met de Van de Kreeke Brass Band Limburg met als solist op euphonium Renato Meli.
Door dit resultaat werd ik toegelaten tot de opleiding HaFaBra directie Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Deze studie volgde ik bij Alex Schillings.

In juli 2009 werd ik toegelaten tot de Internationale dirigenten wedstrijd van het W.M.C. Hier behaalde uit de bijna 300 inschrijvingen de kwartfinale.

Bij diverse verenigingen geef ik hoorn- en klein koperles en als freelance hoornist ben ik nog regelmatig actief. Ik speel tevens de solo althoorn (alto) bij de Van de Kreeke Brass Band Limburg waar ik ook bandmanager ben geweest van 2004 tot 2009.
Als vakleerkracht C.KV. en muziek ben ik werkzaam op het VMBO van het St. Maartenscollege Maastricht.

 
Ik ben momenteel dirigent bij de volgende verenigingen:  
Fanfare Aurora Baexem   divisie  
Instrumentalverein Eilendorf (Aachen) 1869 e.V.   höchststufe  
     
Ik ben dirigent geweest bij de volgende verenigingen:  
Koninklijke Fanfare St. Caecilia Jabeek 1e divisie
Fanfare St. Caecilia Spaubeek   2e divisie WMC kampioen + promotie in 2005 en vice Nederlands kampioen in 2006
Harmonie St. Caecilia Spekholzerheide   3e divisie  
Harmonie Les Amis Reunis Nieuwstadt   2e divisie concoursdeelname in 2008
Fanfare St. Caecilia Broeksittard   3e divisie Interim dirigent
Jeugdharmonie St. Joseph Sittard      
Jeugdharmonie St. Caecilia Hoensbroek      
Jeugdfanfare St. Caecilia Puth